Manastiri / Biserici

Polovragi
Manastirea Polovragi

Este situate la aproximativ 34 de km de Ranca (DJ 665 Novaci - Baia de Fier - Polovragi) la poalele muntelui Piatra Polovragilor.
Manastirea Polovragi este data in jurul anului 1505, ctitori fiind Radu Comisul si Patru Spataru, fiii marelui boier Danciu Zamona mentionati intr-un hrisov emis la 18 ianuarie 1480 de voievodul Basarab cel Tanar.
Manastirea are si o colectie muzeala, ce adaposteste o bogata colectie de icoane pe lemn si sticla ce provin din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea.

Tismana
Manastirea Tismana

Situat la 30 km vest de orasul Tg. Jiu si la 5 km N de comuna Tismana, acest asezamant monahal este printre cele mai vechi din tara Romaneasca.
Manastirea Tismana a fost intemeiata de Sfantul Nicodim, cu ajutorul voievodului Radu I (1377-1383). Prima biserica a fost construita din lemn de tisa, de unde vine si numele manastirii. Biserica actuala a fost sfintita la 15 august 1377.

Lainici
Manastirea Lainici

In minunatul defileu al Jiului, la 32 de kilometri de Targu-Jiu si la 25 de kilometri de Petrosani, se afla manastirea de calugari Lainici cu hramul Intrarea in Biserica a Maicii Domnului.
Nu se cunoaste cu precizie inceputurile Manastirii Lainici, dar potrivit traditiei, Sfantul Nicodim ar fi construit dupa manastirea Visina si un schit din lemn la Lainici.
Incepand cu a doua jumatate a sec. al XVII-lea si inceputul sec. al XVIII-lea incep sa apara documente istorice ce fac referire la Manastirea Lainici.

Manastiri / Biserici

Crasna
Manastirea Crasna

Nunc tempor erat in magna pulvinar fermentum. Pellentesque scelerisque at leo nec vestibulum. malesuada metus.

Tismana
Biserica Sf Apostoli Patre si Pavel Targu Jiu

Nunc tempor erat in magna pulvinar fermentum. Pellentesque scelerisque at leo nec vestibulum. malesuada metus.

room 3
Biserica Sf Voievozi Targu Jiu
€ 120pe noapte

Camere moderne la Pensiunea Eden Nunc tempor erat in magna pulvinar fermentum. Pellentesque scelerisque at leo nec vestibulum. malesuada metus.